Programok

Farsang 2017

2017. aug. 29.

Az idei farsangról bővebben ITT olvashatsz.

Tovább »

38 fős iskolai csapat vett részt a fergeteges hangulatú „Aludj máskor” elnevezésű ifjúsági vetélkedőn április 1-2-án Gyöngyösön.

Ez a város második alkalommal adott otthont a nagy volumenű programnak, ahol kilenc 25-50 fős középiskolai csapat mérte össze ügyességét, tudását, kreativitását.

Az előzetes feladat egy csillagjegy bemutatása volt, amihez kapcsolódóan egy zenés, táncos 3 perces műsorral készültünk, sok jelmezt és kelléket állítottunk elő.

A 34 diák (akinek zöme 15-16 éves volt) és 4 felnőtt (Pruskóczki Gáborné, Dr. Radványiné Fodor Valéria, Hüvelyes László pedagógusok és Bíró Attiláné szülő) nagy lelkesedéssel és kitartással oldotta meg a 32 feladatot, amelyek egymással párhuzamosan kerültek kiosztásra és folyamatos koncentrálást és alkotómunkát igényeltek. A legfiatalabb összetételű közösségünk tagjai önzetlenül szurkoltak, biztattak más csapatokat és szépen helytálltak a nagyon erős mezőnyben.

Gratulálunk minden versenyzőnek a sikeres szerepléshez és köszönjük iskolánk támogatását, hogy ilyen életre szóló élménnyel gazdálkodhattunk.

Tovább »
Teremdíszítő verseny

2017. aug. 29.

Az idei teremdíszítő verseny zsűrizésére november 10-én került sor. A tanárokból és diákokból álló zsűri pontozta a szaktanterem jellegét, az osztály jellegét és a rendezettséget.

Az első három helyezett osztályterem és tanműhely oklevélben és tárgyjutalomban részesül.

Az első 4 helyezett osztályterem zárható fémszekrényt fog kapni a Széchenyi Alapítvány jóvoltából.

Helyezettek:

Tanműhelyek és szaktantermek kategória

  1. helyezett: 61. terem, 55 pont
  2. helyezett: 29. terem, 54 pont
  3. helyezett: 41. terem, 53 pont

Tantermek kategória

  1. helyezett: 1. terem, 83 pont
  2. helyezett: 21. terem, 82 pont
  3. helyezett: 3 terem, 77 pont

 


Tovább »
Farsang 2014

2014. márc. 11.

Az idei farsangról bővebben ITT olvashatsz.

Tovább »
Farsang 2012

2012. márc. 8.

Erről az eseményről ITT olvashatsz bővebben.

Tovább »
Mikulás nap 2011

2012. jan. 24.

Szép hagyományt ápol az iskolai diákönkormányzat amikor december6-án az első óra előtt és az órák közti szünetekben szaloncukorral kedveskedik a tanulóknak és tanáraiknak. Az iskolavezetés támogatásával idén is megszerveztük ezt a programot mindenki nagy örömére. Köszönjük a következő tanulók közreműködését: Lakatos Patrik 13c., Bíró Aletta 12c., Fügedi Edina 10c., Tóth Zsanett 11g., Bótáné Varga Margit 11g.

Képek

Tovább »

Az eseményről IDE kattintva olvashatsz többet.

Tovább »
TEszedd 2011

2011. máj. 27.

ITT olvashatsz erről az eseményről.

Tovább »
Diákönkormányzati nap

2011. ápr. 20.

Az idei diákönkormányzati napról a főoldal események pontjában olvashat és tekintheti meg a készült fényképeket. Kattints IDE.

Tovább »
Farsangi vetélkedő 2011

2011. márc. 8.

Több éves múltra tekint vissza a vidám iskolai program, amit idén február 23-án rendezett meg a diákönkormányzat.

10-esek számára szervezzük meg minden tél végén szórakoztató vetélkedőnket. Több hetes előkészítő munka előzte meg a csütörtök délutáni programot, amelynek két célja volt: az osztályközösségek összekovácsolása és a tehetségek felkutatása.

Tovább »
Karácsonyfa díszítés

2011. jan. 3.

Második éve díszítünk karácsonyfát az iskola épületében. Programon (december 9-én) a DÖK tagok vettek részt, s a bejáratnál állítottuk fel az ízlésesen dekorált fenyőt. Ezzel is szeretnénk minden pedagógusnak és tanulónak békés, boldog karácsonyt kívánni.

Tovább »
Mikulás nap

2011. jan. 3.

Immár második éve van lehetőségünk arra, hogy december 6-án a mikulásnak és krampusznak öltözött tanulóink szaloncukorral kedveskedjenek diáktársaiknak és tanáraiknak. Ez a kedves gesztus a téli ünnepkör kellemes hangulatát igyekszik előkészíteni, és nagy sikert arat iskolánkban. Ezt a hagyományt jövőre is szeretnénk folytatni. Résztvevő diákok: Lakatos Patrik, Tóth Andrea és Molnár Dóra.

Tovább »

A 2010-es tanév októberében a diákönkormányzat osztály weboldal készítő versenyt hirdetett meg november 30-ai határidővel. 3 pályamunka érkezett, ezek mindegyike rendkívül tartalmas és információkban gazdag volt.

Tovább »
Kékedi képzés

2010. nov. 11.

Megyei Diákparlament képzése Kékeden

B-A-Z Megyei Diákparlament képzése

2010. október 1-2, Kéked.

A két napos képzés egy képzéssorozat első tréningje volt. A képzések tematikáját úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az iskola elvárásainak, az aktuális diákközéletet érintő kérdéseknek, és a fiatalok személyes érdeklődésének.

A kékedi Hotel Melczer Várkastélyban szállásoltak el minket, ahol a kényelmes szobák, kávézó, és étterem mellett még szauna, medence, és bowling pálya is a rendelkezésünkre állt. A megyéből összesen 38 diák vehetett részt a rendezvényen, mivel ennyi volt a szabad hely a kastélyban.

A tréning programjai között szerepelt az „Azt javaslom…” nevet viselő komplex drámajáték, ahol interaktív formában tanulhattunk az egyéni véleménykifejtés és érdekérvényesítés formáiról. A „Ki a felelős?” című foglalkozás, ami a csoportos döntés a csoport tagjaira gyakorolt hatásaira és következményeire világított rá. Volt még kooperatív együttműködés a konfliktusmegoldásban; és a résztvevők kedvence, csapatépítés is .

A játékokat Püspöki Péter tanár úr, illetve a képzés szervezője, a megyei Ifjúsági Referens, Hoskó Orsolya vezették le.

Mezőkövesdről hárman vettünk részt rajta: Tóth Andrea és Galanics Dániel a SZISZI-ből, és én a Szent László Gimnáziumból. Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg új dolgot tanultunk, és pozitív még, hogy sok új embert megismerhettünk, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Radványi Viktória

Tovább »
Verébavató 2010

2010. nov. 11.

Verébavató

Idén október 28-án került sor a kilencedikesek játékos, szórakoztató vetélkedőjére a kövesdi Szakképző Iskolában.

Nagy izgalommal készülődtek a bemutatkozó műsorral induló vidám délutánra iskolánk újdonsült diákjai. A 2010-11-es tanévben 7 érintett osztály indult a vidám, változatos feladatokat tartalmazó iskolai programon.

Tanárokból és diákokból álló zsűri értékelte az osztályok produkcióit, teljesítményét. Már a rövid, bemutatkozó műsorok is nagy leleményességről, kreativitásról tanúskodtak. Felléptek zenés, táncos produkcióval, átírt mai slágerekkel, saját gondolatokkal. Bemutatkozott egy tehetséges citerázó tanuló és volt, aki szintetizátoron játszott.

Ezután műveltségi totó és ügyességi feladat következett. Nagy sikert aratott a karaoke versenyszám, végül pedig a limbo-táncverseny.

A dobogón 3 szakközépiskolai osztály végzett (9b, 9c, 9a), akik ehető finomságokat kaptak jutalmul és oklevelet vittek haza emlékül.

A szoros küzdelemben minden osztály megpróbálta a maximumot nyújtani, így elismerés illet valamennyi tanulót és felkészítő osztályfőnököt.

A délután legnevezetesebb pillanatait a nemrég indult média szakkör tagjai rögzítették.

Gratulálunk mindenkinek!

DÖK Vezetőség

Tovább »

2010. szeptemberében hirdette meg az iskolai diákönkormányzat ezt a rajzpályázatot szeptember 30-ai határidővel. Olyan híres közéleti személyiség portréját vártuk pályamunkaként, akik kapcsolatban álltak Széchenyi Istvánnal. A legjobb rajzokat az iskola folyosóján állítottuk ki, s a nyertes az okt. 23-ai ünnepségen vehette át a jutalmát.

Tovább »
Tarnaméra

2010. szept. 23.

A mezőkövesdi Városi Diákönkormányzata 3 napot töltött   Tarnamérán,  ahol a résztvevő általános- és középiskolások azt tanulhatták meg a csapatépítő tréningen, hogy lehet megszervezni egy rendezvényt. 2010 szeptember 3 – 5- között került sor erre a diákprogramra.

Tovább »

SZISZISEK A MISKOLCI MEGYEI DÖNTŐBEN
Játékos műveltségi vetélkedő döntőjén vett részt Miskolcon a Zrínyi Ilona gimnáziumban

Tovább »

A Diákönkormányzat által meghírdetett “Tavasz szépségei” c. rajzpályázatra sok értékes munka érkezett. A beadási határidő március 26-a volt. A legjobban a következő tanulók szerepeltek.

Tovább »
Kistérségi kirándulás

2010. máj. 11.

A Városi DÖK pályázati forrásból finanszírozta a környező 10 településre szervezett kirándulásokat. Ezekben a tartalmas hétvégi programokban mindig volt néhány résztvevő az iskolánkból is.

Tovább »