Éves beszámoló 2016/2017

Diákönkormányzat éves beszámolója

2016-17-es tanév

Diákönkormányzat éves beszámolója (2016-2017-os tanév)

2016. szeptember
 A Diákgyűlésen sor került a diákönkormányzati vezetőség megválasztására,majd aMunkaterv ismertetésére és elfogadására. Megbeszéltük, hogy szeptemberben folytatja működését az iskolarádió, melynek adásai szerdán, a 3. óra utolsó 5 percében lesznek.
Meghirdettük a tablókészítő versenyt „Virágzó reformkor „címmel az osztályok számára. A sikeres felhívásra számos pályamunka érkezett, amit 2-3 fős csapatok készítettek el. A legszínvonalasabb munkákat kiállítottuk a földszinten.

A DÖK részt vett a Széchenyi nap versenyeinek előkészítésében és lebonyolításában, majd az október 23-ai ünnepségen a győztesek díjazására is sor került.

Gondozzuk az iskolai faliújságot, melyen minden iskolai és fontosabb városi rendezvényre felhívjuk a figyelmet, és fototablót készítettünk minden hagyományos  iskolai rendezvényről.

2016. október
10.06. Az iskolarádióban megemlékeztünk az aradi vértanúkról és bejárati tablót készítettünk emlékükre.

10.26. Verébavató szervezése, lebonyolítása. A kilencedikesek műsora és a vetélkedő mindenki számára emlékezetes pillanatokat szerzett.
2016. november
11.07.
A teremdíszítő verseny  zsűrizése diákok és pedagógusok részvételével történt. A dobogós helyezettek jutalmazására később került sor az iskolai kápolnában.
Nyílt napok szervezésében részt vettünk és a hittantáborokról valamint az iskolai programokról ppt-t vetítettek le tanulóink .
11.16-ai határidővel rajzpályázatot hirdettünk „Szent Erzsébet tevékenysége” címmel. A dobogós helyezettek a karácsonyi szentmisén vették át jutalmukat.
2016. december
12.06. Mikulás napi műsort sugárzott az iskolarádió, és szaloncukorral kedveskedtek a Mikulásnak és krampusznak öltözött tanulóink diáktársaiknak és tanáraiknak.
12. 08.
Mikulásnap alkalmából ellátogattunk az Add a Kezed Lakóotthonba, a gimnázium diákönkormányzatával közösen bonyolítottuk le a programot. Mikuláscsomaggal kedveskedtünk vendéglátóinknak és közösen készítettünk téli dekorációkat. Közösen énekeltünk és megtekintettük a lakóotthon tagjai által előadott táncbemutatót. Mindnyájunk számára nagy élmény volt az együtt töltött délután. Közös fotózással ért véget ez a hangulatos program.
12.09. Iskolai karácsonyfát díszítettünk az ebédlőben.
2016. január:Értékeltük az eddigi munkánkat. Lebontottuk az iskolai karácsonyfát. Megbeszéltük a közeljövő teendőit; összegyűjtöttük az ötleteket a közelgő farsanggal kapcsolatban.

2017.február

02.21: Megrendeztük az idei farsangot, a tizedikesek játékos vetélkedőjét. Előzetes feladatként farsangi köszöntőt kellett írniuk az osztályoknak és rövid szórakoztató műsort kellett előadniuk. Ezután játékos vetélkedő következett, majd az iskolában sütött farsangi fánkot kapott jutalmul minden induló osztály.

2017.március

Iskolai csapattal beneveztünk a gyöngyösi 24 órás vetélkedőre. A 38 fős csapatot 3 pedagógus segítette az előkészületekben és a sikeres szereplésben.

2017. április

04.01:Sikeresen szerepeltünk a 24 órás vetélkedőn, amely minden résztvevő számára életre szóló élmény volt.

04.21: Megrendeztük az idei diáknapot, a 11.-esek szerveztek játékos és sportvetélkedőket, melyekre 4 diákóra után került sor.

A tanév folyamán folyamatosan frissítettük az iskola honlapját diákprogramjainkról készült cikkekkel és fotókkal. folytattuk az iskolai képes krónikát, rendszeresen jelentek meg cikkeink a Mezőkövesdi Újságban és hetente sugározott műsort az iskolarádió a legfrissebb iskolai hírekkel, eredményekkel, felhívásokkal.

Mezőkövesd, 2017.06.23.

Dr. Radványiné Fodor Valéria, Diákmozgalmat segítő pedagógus

DÖK segítő tanár