Éves beszámoló 2012/2013

Éves beszámoló

Diákönkormányzatot segítő tanár

2012-2013-es tanév

2012. szeptember
 A tanévnyitó  diákgyűlésen sor került a tisztviselők megválasztására.

DÖK elnök: Bíró Aletta

Alelnök: Szakács Bettina

Vezetőségi tagok:, Paksi Gergő, Fügedi Edina, Erdős Katalin, Ficsór Norbert

 

Ezután került sor az éves Munkaterv ismertetésére és elfogadására. Szeptemberben újra

beindul az iskolarádió. Szerkesztők: Bíró Aletta, , Ficsór Norbert,

Adások minden szerdán a harmadik óra utolsó öt percében vannak. Tájékoztatjuk diákjainkat  az aktuális iskolai ünnepekről, programokról, iskolai rendezvényekről, pályázatokról, versenyekről, a helyi kulturális- és sportprogramokról.

A DÖK részt vett a Széchenyi nap versenyeinek előkészítésében és lebonyolításában, dokumentálásában és a versenyek győzteseinek díjazásában.

 

2012. október         

10.06.  Bejárati tablót készítettünk  az aradi vértanúk emlékére.

10.08 A Less Nándor emléktúrán való részvételt propagáltuk.10 fős iskolai csapat sikeresen teljesítette a 19km-es távot Hüvelyes László vezetésével.

 

10.21 A forradalom és szabadságharc emlékére rendezett megemlékezésen a Széchenyi napi versenyek győztesei könyv-és tárgyjutalmat vehettek át.

 

2012. november

11.14.Megszerveztük és sikeresen lebonyolítottuk a Verébavatót, a kilencedikesek vetélkedőjét.

Fotótabló készült a Verébavató és az október 23-ai ünnepség képeiből. Folytattuk a SZISZI KRÓNIKÁT  a tavalyi iskolai programok képeivel.

 

Rajzpályázatot hirdettünk” Karácsony- a szeretet ünnepe” címmel december 14-ei határidővel.

 

2012. december
12.06. Mikulás napi műsort sugárzott az iskolarádió, és szaloncukorral kedveskedtek a Mikulásnak és krampusznak öltözött tanulóink diáktársaiknak és tanáraiknak.
12.19. Iskolai karácsonyfát díszítettünk az földszinten a bejáratnál.
12.21 Karácsonyi szentmisén sor került a karácsonyi rajzpályázat dobogósainak díjazására. A legjobban sikerült rajzokat a földszinten kiállítottuk.

2013. január
Félévzáró DÖK gyűlést tartottunk, értékeltük az eddigi teljesítményünket. Lebontottuk az iskolai karácsonyfát, elkészítettük a Szalagavatós tablót és elkezdtük az új iskolai krónikát.  Megbeszéltük a közeljövő teendőit; összegyűjtöttük az ötleteket a közelgő farsanggal kapcsolatban.

2013. február

02.7. Sikeresen megszerveztük és lebonyolítottuk az idei farsangot, a 10-esek játékos vetélkedőjét. Mind az 5 induló osztály ízletes farsangi fánkot kapott jutalmul, amit iskolánk konyhájában készítettek el diákjaink.

02.21

A Gimnázium diákönkormányzatával közösen látogatást szerveztünk az Add a kezed Lakóotthonba a farsanghoz kapcsolódóan. Farsangi álarcokat készítettünk, közös fotókat készítettünk és diákjaink tanműhelyben készített ajándékaival kedveskedtünk a lakóotthon tagjainak. Felejthetetlen élményben volt részünk.

2013. március

Bejárati foto tabló készítése a farsangi képekből.

Iskolai krónika folytatása.

Cikk publikálása a Mezőkövesdi Újságban.

Diáknap előkészítése.

Rajzpályázatot hirdettünk „Nincs itt, feltámadt” címmel a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan.

 

 

2012. április

04.05. Diáknap.Három osztály indult a nemes megmérettetésen, melyek színvonalas, változatos programokat bonyolítottak le a délelőtt folyamán. A dobogón a következő volt a sorrend: 11.B, 11.A,11.E Szöveges és képes összefoglalót a honlapunk is tartalmaz, s a Mezőkövesdi Újságban is publikáltunk.

 

2013. május- június

Bejárati tablót készítettünk a ballagás képeiből. A képeket és a szöveges összefoglalót honlapunkra is feltöltöttük.

06.13. évzáró DÖK vezetőségi gyűlés .A tanév diákprogramjainak  értékelése. Az iskolai büfé véleményezése, javaslatok a jövőre. Sikereink és terveink megbeszélése. Az iskolaivirágoskert gondozása.

Mezőkövesd, 2013.06.24.

Dr.Radványiné Fodor Valéria

Diákönkormányzatot segítő tanár