Éves beszámoló 2011/2012

Éves beszámoló

Diákönkormányzatot segítő tanár

2011-2012-es tanév

2011. szeptember

A Diákgyűlésen sor került a tisztviselők megválasztására.

 

DÖK elnök: Lakatos Norbert

Alelnök: Bíró Aletta

Vezetőségi tagok:

Csemer Richárd, Paksi Gergő, Tóth Andrea, Lakatos Patrik

 

Ezután került sor az éves Munkaterv ismertetésére és elfogadására. Szeptemberben újra

beindult az iskolarádió.  Zenei szerkesztők: Csemer Richárd, Szántai Vivien, Lakatos Patrik, Dargai József. Adások minden nap a nagyszünetben vannak. Sok zenét sugározunk és hírt adunk az aktuális iskolai ünnepekről, programokról, iskolai rendezvényekről, pályázatokról, versenyekről. A Média szakkört Lázár Ferenc vezetésével idén is folytatja munkáját. A foglalkozások hétfőn és csütörtökön 14-15.30-ig vannak.

Az iskolai színjátszókör is tovább tevékenykedik Sebe Tamás irányításával kedden és csütörtökön14-15.30 közt.

A DÖK részt vett a Széchenyi nap versenyeinek előkészítésében és lebonyolításában, dokumentálásában.

Rajzpályázatot hirdettünk „Széchenyi munkássága” címmel október 15-ei határidővel. A legsikeresebb 3 pályázat kikerült az iskolai hirdetőre. A verseny első 3 helyezettje könyvjutalomban részesült.

A félév folyamán folyamatos a kapcsolat a Városi Diákönkormányzattal, várjuk a programokat. „Hírlevélben” kapunk tájékoztatást a szabadidős programokról, a rendezvényekről.

Megújult formát és tartalmat kapott a Széchenyi fal a 2. emeleti zsibongóban. A legnagyobb magyar születésének 220. évfordulójára készítettük el. Az iskolánkról szóló fotótabló is új, színes képeket kapott.

 

2011. október

10.06. Az iskolarádióban megemlékeztünk az aradi vértanúkról és bejárati tablót készítettünk emlékükre.

10.08 A Less Nándor emléktúrán való részvételt propagáltuk.7 fős iskolai csapat sikeresen teljesítette a 16km-es távot.

10.21 A forradalom és szabadságharc emlékére rendezett megemlékezésen a Széchenyi napi versenyek győztesei könyvjutalmat vehettek át.

10.26-27. Nyílt napok szervezésében részt vettünk, a holnapra, és a Kövesdi Újságba is publikáció került.

2011. november

11.12. Részt vettünk a Széchenyi bál előkészítésében.

11.16. Megszerveztük és sikeresen lebonyolítottuk a Verébavatót.

Bejárati fotótabló készült a Verébavató és a Széchenyi bál képeiből. Folytattuk a SZISZI KRÓNIKÁT a tavalyi farsang és a diáknap képeivel.

 

2011. december

Adománygyűjtésben vettünk részt, amit a Vöröskereszt hirdetett meg a rászoruló fiatalok számára dec 15-ei határidővel.

12.12 .Közös programot szerveztünk a Gimnázium diákönkormányzatával, melynek során ellátogattunk a Gondoskodás Alapítvány lakóihoz és mikuláscsomagot adtunk át nekik,s játékos feladatokban vettünk részt velük. A kellemes délután mindnyájunk számára felejthetetlen élmény volt.

12.06. Mikulás napi műsort sugárzott az iskolarádió, és szaloncukorral kedveskedtek a Mikulásnak és krampusznak öltözött tanulóink diáktársaiknak és tanáraiknak.

12.09. Iskolai karácsonyfát díszítettünk az ebédlőben.

12.20. Karácsonyi műsort állítottunk össze és sugároztuk az iskolarádión keresztül intézményünkben. Sok zenével, és versekkel kedveskedtünk a hallgatóságnak.

 

2011. január

Félévzáró DÖK gyűlést tartottunk, értékeltük az eddigi teljesítményünket. Lebontottuk az iskolai karácsonyfát, elkészítettük a Szalagavatós tablót és a téli tablót az új képekből; folytattuk a SZISZI krónikát.  Megbeszéltük a közeljövő teendőit; összegyűjtöttük az ötleteket a közelgő farsanggal kapcsolatban.

 

2012. február

02.15. A Város és Faluvédők Szövetségének pályázatára egy pályamunka készült. Sipos Diána 9.c osztályos tanuló a Kisjankó Bori házról írt 5 oldalas színvonalas dolgozatot. Ez a munka különdíjat kapott az országos pályázaton.

02.22. Sikeresen megszerveztük és lebonyolítottuk az idei farsangot, a 10-esek játékos vetélkedőjét. Mind az 5 induló osztály ízletes farsangi fánkot kapott jutalmul, amit iskolánk konyhájában készítettek el diákjaink.

 

2012 március

Bejárati foto tabló készítése a farsangi képekből.

SZISZI krónika folytatása.

Cikk publikálása a Mezőkövesdi Újságban.

Diáknap előkészítése.

 

2012. április

04.01. Diáknap. Hat osztály indult a nemes megmérettetésen, melyek színvonalas, változatos programokat bonyolítottak le a délelőtt folyamán. A dobogón a következő volt a sorrend: 11.B, 11.A. Szöveges és képes összefoglalót a honlapunk is tartalmaz, s a Mezőkövesdi Újságban is publikáltunk.

 

2012. május

05.18. Önkéntes napot szerveztünk 30 fő részvételével, amikor bekapcsolódtunk az országos „Tavaszi nagytakarítás” elnevezésű akcióba. Takarítottunk az iskola udvarán, környékén, a környező játszótereken és gondoztuk a Mátyás király úti Idősek Otthona kertjét. A jó hangulatú program hat pedagógus segítségével valósult meg. A konyhában ízletes ebéd készült, amit a résztvevők a munka befejezése után az ebédlőben fogyasztottak el.

05.25-26. Regionális ifjúsági konferencián vett részt 2 tanulónk (Bíró Aletta, Burai Nikolett) Salgótarjánban, melyen hasznos információkat szereztek más diákönkormányzatok munkájáról és játékos helyismereti vetélkedőbe kapcsolódtak be.

 

2012. június

Bejárati tablót készítettünk a ballagás és az önkéntes nap képeiből.

06.04 ODB tagjaink részt vettek a Nemzeti Összetartozás Napján szervezett ünnepségen és koszorúzáson.

06.05 Fiatalok és döntéshozók címmel meghirdetett konzultáción iskolánkat 2 tanuló képviselte (Lakatos Patrik, Fügedi Edina). Iskolánk és a gimnázium fiataljai a helyi tanulási és munkalehetőségekről, a városvezetés ezen témakört érintő távlati céljairól kaptak információkat.

06.13. évzáró DÖK gyűlés a tanév értékelése. Sikereink és terveink megbeszélése.

06.14. 8 diákunk vett részt a budapesti Fiatalok-Lendület Fesztiválon, a várost csak a fiataljaink képviselték. 2 Városi Diákönkormányzati vezető kísérte el őket a változatos programra, ahol érdekes vetélkedő, önkéntességről szóló előadások, fogyatékkal élők koncertjei várták tanulóinkat. Életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak.

 

Összegzés:

A tavaszi hónapokban több városi DÖK megbeszélésen vettek részt a tanulóink.

Hajnerné Tóth Ágnes közreműködésével jelen voltunk a salgótarjáni Regionális Konferencián és a budapesti Ifjúsági Fesztiválon.

A jövőben is szeretnénk aktív szerepet vállalni a városi diákprogramokban.

Az egész tanévben folyamatosan tájékoztattuk a helyi programokról a faliújságon és az iskolarádión keresztül diákjainkat.

 

Mezőkövesd, 2012.06.24.

Radványiné Fodor Valéria

DÖK segítő tanár