Éves beszámoló 2010/2011

Éves beszámoló

Diákönkormányzatot segítő tanár

2010-2011-es tanév

2010. szeptember
A Diákgyűlésen sor került a tisztviselők megválasztására.

DÖK elnök: Duka Vivien

Alelnök: Kriston Kitti

Vezetőségi tagok:

Csemer Hajnalka, Kékedi Dávid, Hágel Antal, Tóth Andrea, Lakatos Patrik

Ezután került sor az éves Munkaterv ismertetésére és elfogadására. Szeptemberben újra

beindult az iskolarádió. Műsorvezető Kékedi Dávid és Duka Vivien. Zenei szerkesztők:Csemer Richárd, Kékedi Dávid, Lakatos Patrik. Adások szerdán, csütörtökön és pénteken

nagyszünetben vannak. Sok zenét sugározunk és vannak állandó rovataink: évfordulónaptár,

aktualitások, ünnepek, programajánló iskolai rendezvények, eseményeink. Meghirdettük a Média szakkört Lázár Ferenc vezetésével, ami el is indult.

Osztály weboldal készítő versenyt hirdettünk november 30-i határidővel.

Tarnamérán voltunk a Városi DÖK-kel csapatépítő tréningen szeptember 3 és 5 között. Iskolánkból 6 tanuló vett részt. Az élménybeszámolót feltettük a honlapunkra a Diákönkormányzati részbe.

A DÖK részt vett a Széchenyi nap versenyeinek előkészítésében és lebonyolításában.

Rajzpályázatot hirdettünk. A reformkor nagyjainak ábrázolása volt a feladat. A legsikeresebb 3 pályázat kikerült az iskolai hirdetőre. A versenyek első 3 helyezettei felkerültek az iskola honlapjára, ahova rövid ismertetés is készült a rendezvényről.

A félév folyamán folyamatos a kapcsolat a Városi Diákönkormányzattal. Diákjaink aktív résztvevői a programoknak, a bizottságoknak. Hírlevélben” kapunk tájékoztatást a szabadidős programokról, a rendezvényekről.

2010. október

10.01 Lengyel diákok fogadásában és vendéglátásában vettünk részt. Jó hangulatú estét töltöttünk együtt a 40 fős lengyel csoporttal. Barátságos futballmérkőzés, vacsora, és táncos program volt az esti szórakozási lehetőség.

10.06. Az iskolarádióban megemlékeztünk az aradi vértanúkról és bejárati tablót készítettünk emlékükre.

10.22. A forradalom és szabadságharc emlékére rendezett megemlékezésen a Széchenyi napi versenyek győztesei könyvjutalmat vehettek át.

10.26-27. Nyílt napok szervezésében való részvétel-a holnapra, és a Kövesdi Újságba is publikáció került
10.28. Verébavató szervezése, lebonyolítása. A változatos műsorszámok és a vetélkedő mindenki számára kellemes pillanatokat szerzett.

2010. november
Publikációk a Mezőkövesdi Újságba (Megújult iskolai honlap, Nyílt napok)
11.10. Találkozó az Ifjúsági Pontban
11.18. DÖK gyűlés a Városi DÖK vezetőjével (Hajnerné Tóth Ágnessel) Téma: a városi szintű ifjúsági programok tervezése.
Bejárati főtabló a verébavató képeivel.
11.23. A Városi DÖK-ösök találkozója az alpolgármesterrel, Hajdú Andrással (4 SZISZI-s tanuló vett részt). Bemutatták tevékenység bemutatása, ismertették terveiket.
11.30. Az osztály weboldal készítő verseny eredményhirdetése a téliszünet előtt megtörtént(13.C, 11.A, 9.B). A tartalmas oldalak felkerültek honlapunkra.

2010. december
Adománygyűjtésben vettünk részt, amit a Városi DÖK kezdeményezett a Gondoskodás Alapítvány lakóinak számára. A tanulók az ajándéktárgyakat Mikulásnap alkalmából vitték el az érintetteknek, és kellemes délutánt töltöttek el az otthon lakóival.
12.01. Folytattuk a SZISZI krónikát a tavalyi Szalagavató képeinek felhasználásával. A munkában a diákok, és Hüvelyes László kollega vettek részt.
12.06. Mikulás napi műsort sugárzott az iskolarádió, és szaloncukorral kedveskedtek a Mikulásnak és krampusznak öltözött tanulóink diáktársaiknak és tanáraiknak.
12.09. Iskolai karácsonyfát díszítettünk az ebédlőben.
12.20. Karácsonyi műsort állítottunk össze és sugároztuk az iskolarádión keresztül intézményünkben. Sok zenével, és versekkel kedveskedtünk a hallgatóságnak.

2011. január
01.05. Félévzáró DÖK gyűlést tartottunk, értékeltük az eddigi teljesítményünket. Lebontottuk az iskolai karácsonyfát, elkészítettük a Szalagavatós tablót az új képekből; folytattuk a SZISZI krónikát. Tájékoztatást kaptak a diákok az új pályázatokról: rajzpályázatok, önkéntes munka. Megbeszéltük a közeljövő teendőit; összegyűjtöttük az ötleteket a közelgő farsanggal kapcsolatban.

01.31. Pályázatot nyújtottunk be önkéntes munkavégzésre: az idősek otthonában szerettünk volna kerítést festeni 25 tanuló bevonásával. Sajnos a pályázatot forráshiány miatt elutasították.

2011. február

02.02. Látogatást tettünk a Szent László templomban. A szerzett ismereteket, információkat, és a készített fotókat tanulóink pályázati anyagba építették be.

02.10. Bajzát László előadása a kollégiumban, melyen iskolánk tanulói közül kb. 100-an vettek részt.

02.15. A Város és Faluvédők Szövetségének pályázatára két pályamunka készült. Kriston Kitti, Kékedi Dávid és Korpás Márta a Szent László Római Katolikus Templomról írtak színvonalas dolgozatot. Ez a munka harmadik helyezést ért el az országos pályázaton. A másik dolgozatot Csemer Hajnalka készítette Mezőkeresztes nevezetességeiről.

2011. március

03.01. Az „Egy fa élete” című Országos Irodalmi és Rajzpályázatra hat tanuló munkáját továbbítottuk (Csrefkó Tamás, Korpás Márta, Bencs Richárd, Vanczák Attila, Lénárt Dóra, Pummer Alex). Rajzaik honlapunkon is megtekinthetőek.

03.11. Bejárati tablót készítettünk a farsang képeiből, s a Verébavató képei bekerültek a SZISZI Krónikába. Az iskolarádión keresztül népszerűsítettük az új pályázatokat, városi versenyeket, például a Költészet-napi versmondó versenyt. Az iskolarádió híreinek közlését péntekenként Duka Vivien és Csrefkó Tamás látja el.

2011. április

04.16. Önkéntes napot szerveztünk 47 résztvevővel. Ennek kapcsán takarítottunk az iskola udvarán, környékén, a környező játszótereken, és gondoztuk a bogácsi úti Idősek Otthona kertjét. A jó hangulatú program hat pedagógus segítségével valósult meg. A konyhában ízletes babgulyás készült, a jó hangulatról sok zene szolgáltatásával is gondoskodtunk.

04.19. Ismét meghirdették a Megyei Diákparlamenti Vetélkedőt. Az első írásbeli fordulóra mind a nyolc feladatot megoldottuk és határidőn belül beküldtük.

04.20. Diáknap. Hat osztály indult a nemes megmérettetésen, melyek színvonalas, változatos programokat bonyolítottak le a délelőtt folyamán. A sorrend a következő volt: 11.F, 11.C, 11.B, 11.E, 11.D, 11.A. Szöveges és képes összefoglalót a honlapunk is tartalmaz, s a Mezőkövesdi Újságban is publikáltunk.

2011. május

05.19. A Megyei Diákparlamenti Vetélkedő második fordulójának feladatait is sikeresen megoldottuk, diákjaink és egy-két pedagógus közreműködésével. A szóbeli fordulóra októberben kerül majd sor, ahova a részvételi lehetőséget megkaptuk a sikeres feladatmegoldásainkkal.

05.20. A gimnázium Tehetségnapot szervezett, melyre iskolánk érdeklődő tanulóit is várták. Öt tanuló vett részt tőlünk a tehetség korai felméréséről szóló előadáson, illetve a számítógépes grafikát bemutató szekcióülésen.

05.21. TESZEDD elnevezésű országos önkéntes napon Mezőkövesd is indult. Iskolánk hét fős csapatot állított ki, melynek tagjai félnapos munkájukkal tisztára varázsolták az iskola előtti parkolót és a környező 4 játszóteret (9B, 10F, 11C, 12C tanulói).

05.31.Mit jelent számomra Mezőkövesd?” című helyi önkormányzati pályázatra hat tanuló munkáját nyújtottunk be, két vers, három próza, egy rajz pályamunka készült. Még nem kaptunk visszajelzést az elért eredményekről.

Összegzés:
Az egész tanév folyamán igyekeztünk minél több tanulót bevonni az Iskolai Diákönkormányzat tevékenységébe. Sikernek tekinthető, hogy a kilencedikesek közül is jó néhányan bekapcsolódtak programjainkba. Valamennyi iskolai diákrendezvény színvonalasan lezajlott. Számos pályázatba kapcsolódtak be diákjaink országos, megyei, és városi szinten egyaránt. Az iskolarádió stábja nemcsak sok zenét sugárzott, hanem péntekenként a különböző versenyekről, felhívásokról, versenyeredményekről, és évfordulókról is tájékoztatták tanulóinkat. Honlapunkat folyamatosan megújítjuk, feltöltjük az új rendezvények, ünnepségek, kirándulások, aktualitások tartalmával. A Mezőkövesdi Újságban is több alkalommal tájékoztattuk az érdeklődőket iskolánk sikereiről, programjairól.

Duka Vivien DÖK elnök kimagasló közösségi munkájáért és a kulturális programokban való részvételéért tantestületi dicséretet kapott.

Mezőkövesd, 2011.06.21.

Radványiné Fodor Valéria 0
DÖK segítő tanár