Éves beszámoló 2015/2016

Diákönkormányzat éves beszámolója

2015-2016-os tanév

2015. szeptember
 A Diákgyűlésen sor került a tisztviselők megválasztására.

 

DÖK elnök: Ördög Rebeka

Alelnök: Rajna Viktor

Vezetőségi tagok:

Csóka Ákos, Theis Luca, Murányi Márk, Telekes Dalma

Ezután került sor az éves Munkaterv ismertetésére és elfogadására. Megbeszéltük,hogy szeptemberben újra

beindul az iskolarádió. Műsorvezető Monostori Levente. Hangosító: Farkas Rajmund. Adások szerdán, a 3. óra utolsó 5 percében lesznek.

A DÖK részt vett a Széchenyi nap versenyeinek előkészítésében és lebonyolításában.

2015. október
10.06. Az iskolarádióban megemlékeztünk az aradi vértanúkról és bejárati tablót készítettünk emlékükre.

Októberben került sora Széchenyi napi versenyek győzteseinek jutalmazására az iskolai kápolnában.

 

2015. november
11.05. Verébavató szervezése, lebonyolítása. A kilencedikesek műsora és a vetélkedő mindenki számára kellemes pillanatokat szerzett.
11.11-12. Nyílt napok szervezésében való részvétel.
11.20. Széchenyi bál: Segítettünk az előkészületekben, a díszítésben , a vendéglátás megszervezésében.

2015. december
12.06. Mikulás napi műsort sugárzott az iskolarádió, és szaloncukorral kedveskedtek a Mikulásnak és krampusznak öltözött tanulóink diáktársaiknak és tanáraiknak.
12. 07.
Mikulásnap alkalmából ellátogattunk az Add a Kezed Lakóotthonba, a gimnázium diákönkormányzatával közösen bonyolítottuk le a programot. Kis ajándékkal kedveskedtünk vendéglátóinknak és közösen készítettünk téli dekorációkat. Mindnyájunk számára nagy élmény volt az együtt töltött délután.
12.09. Iskolai karácsonyfát díszítettünk az ebédlőben.
12.12. Rajzpályázatot hirdettünk a „Betlehemi királyok” címmel. A legsikeresebbpályamunkákat kiállítottuk az iskolai faliújságon. A győztesek jutalmukat a karácsonyi szentmisén vehették át.

2016. január
01.05. Félévzáró DÖK gyűlést tartottunk, értékeltük az eddigi teljesítményünket. Lebontottuk az iskolai karácsonyfát. Megbeszéltük a közeljövő teendőit; összegyűjtöttük az ötleteket a közelgő farsanggal kapcsolatban.

2016.február

02.09
Sikeresen megszerveztük és lebonyolítottuk az idei farsangot, a 10-esek játékos vetélkedőjét. Idén osztálycímer készítése volt az előzetes feladat. Hagyományosan farsangi fánkot kapott jutalmul minden induló osztály.

02.26. Teremdíszítő versenyt hirdettünk, melynek során sok új ötletet valósítottak meg tanulóink az osztálytermekben

2016.március

03.18

Rajzpályázatot hirdettünk „A nagyhét eseményei”címmel a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan. A legjobb munkákat kihelyeztük a faliújságra.

03.19.Aludj máskor elnevezésű 24 órás vetélkedőn vettünk részt 40 fős iskolai csapattal, ahol diákjaink remekül helytálltak és életre szóló élményt szereztek. Köszönjük a támogató pedagógusok áldozatos munkáját.

2016.április

Új forgatókönyv szerint (a diákok egyetértésével ) szerveztük meg az idei diáknapot. Diáktanítással kezdődött a nap, majd a 2 induló 11.-es osztály programjai következtek. Újdonság volt, hogy a Magyar Cserkész Szövetség tagjai csapatépítő játékokat szerveztek az érdeklődőknek.

04.28. Az iskolavezetés támogatásával bekapcsolódtunk a TeSzedd- országos szemétgyűjtési akcióba, ahol 4 osztály vett részt a környék utcáinak, parkjainak szebbé, tisztábbá tételében.

Az egész tanévben rendszeresen sugározta műsorát az iskolarádió, folytattuk az iskolai krónikát, frissítettük az iskolai faliújság tartalmát,rendszeresen publikáltunk a Kövesdi Újságban és az iskola honlapjára is készítettünk szöveges, képes beszámolókat.

Mezőkövesd, 2016. 06.23                                                                               DR. Radványiné Fodor Valéria

DÖK segítő tanár